Staňte sa živnostníkom rýchlo a jednoducho: Toto je spôsob, ako založiť živnosť online

založenie živnosti online

V článku sa dozvieš:

Rozmýšľate nad tým, že sa stanete živnostníkom, ale nechcete tráviť hodiny na úradoch? V dnešnej dobe môžete všetko vybaviť online, jednoducho a bez zbytočných komplikácií. V spolupráci s Firmáreň vám prinášame kompletný návod, ako si založiť živnosť z pohodlia domova.

Prečo si založiť živnosť online?

Založenie živnosti online má niekoľko jasných výhod, ktoré oslovujú čoraz viac ľudí. Nielenže ušetríte čas a energiu, ale aj minimalizujete osobný kontakt s úradmi. Tu sú hlavné dôvody, prečo zvoliť praktickú, pohodlnú, online cestu:

Ušetrenie času a peňazí

Zakladanie živnosti online vám ušetri značné množstvo času. Nemusíte osobne navštíviť úrady, čo znamená menej času stráveného cestovaním a čakaním v radoch. Navyše, založenie živnosti online vám môže ušetriť množstvo peňazí, keďže poplatky za online podanie je často znížené.

Jednoduchá administratíva

Moderné online platformy, ako je Firmáreň, sprístupňujú celý proces zakladania živnosti krok za krokom. Aj keď nie ste technicky zdatní, budete schopní úspešne prejsť každým krokom vďaka intuitívnemu užívateľskému rozhraniu a dostupným návodom.

Flexibilita a pohodlie

Online zakladanie živnosti si môžete vybaviť kedykoľvek a kdekoľvek. Stačí vám počítač alebo mobilné zariadenie s pripojením na internet. Vďaka tomu si môžete založiť živnosť kedykoľvek vám to bude vyhovovať. Nemusíte sa tak prispôsobovať otváracím hodinám na úradoch.

založenie živnosti online

Kroky, ako si založiť živnosť online

Pre založenie živnosti online je potrebné prejsť niekoľkými krokmi. Aj keď sa môže proces líšiť v závislosti od konkrétnej platformy, základné kroky sú spravidla rovnaké:

  • Výber oblasti podnikania: Prvým krokom je výber oblasti, v ktorej plánujete podnikať. Na Slovensku je živnosť rozdelená do troch hlavných kategórií: voľná, viazaná a remeselná živnosť. Voľná živnosť je najjednoduchšia, pretože nevyžaduje špeciálne vzdelanie ani skúsenosti. Naopak, viazaná a remeselná živnosť si vyžadujú doklady o odbornej spôsobilosti.
  • Vyplnenie online formulára: Dôležitou súčasťou online zakladania živnosti je vyplnenie formulára, ktorý je prístupný na stránke Ministerstva vnútra SR alebo cez platformy ako je Firmáreň. Tento formulár obsahuje základné informácie o vás ako budúcom živnostníkovi a o vašej podnikateľskej činnosti.
  • Overenie totožnosti: Po odoslaní formulára budete musieť overiť svoju totožnosť. Tento krok je nevyhnutný pre ochranu vašich údajov a zabránenie zneužitiu vašich osobných informácií. Využiť môžete elektronický občiansky preukaz (eID) alebo môžete overenie vykonať osobne na úrade.

Aké dokumenty budete potrebovať?

Ak chcete založiť živnosť online, budete potrebovať niekoľko základných dokumentov:

  • Občiansky preukaz: Toto je základný doklad, ktorý budete potrebovať na overenie vašej totožnosti, najmä ak používate elektronický občiansky preukaz (eID).
  • Doklady o odbornej spôsobilosti (pre viazané a remeselné živnosti): Ak sa chystáte založiť viazanú alebo remeselnú živnosť, budete musieť doložiť doklady, ktoré potvrdzujú vašu odbornú spôsobilosť. Môže ísť o diplomy, certifikáty, osvedčenia a iné.
  • Potvrdenie o zaplatení správneho poplatku: Väčšina online platforiem ponúka možnosť zaplatenia správnych poplatkov priamo online. Tým ušetríte čas a nemusíte chodiť na poštu alebo do banky.

Výhody spolupráce s Firmáreň

Firmáreň je spoľahlivý partner pri zakladaní živnosti online. Poskytuje vám profesionálnu podporu počas celého procesu, od vyplnenia formulárov až po úspešné spustenie vášho podnikania. Zároveň sa Firmáreň postará aj o to, aby ste prešli celým procesom bez stresu a komplikácií, a to už za 15 minút. V prípade akýchkoľvek otázok alebo problémov je vám k dispozícii zákaznícka podpora, ktorá vám ochotne poradí. Ďalšou z výhod je aj nízka cena. V súčasnosti za založenie živnosti online cez Firmáreň zaplatíte len 1 €, pričom vaša živnosť bude platná už do 2 dní.

založenie živnosti online

Využite portál Finleo na založenie živnosti online

Založenie živnosti online je moderným riešením pre každého, kto chce rýchlo a bez problémov vstúpiť do podnikateľského sveta. S pomocou platformy Firmáreň zvládnete celý proces z pohodlia domova, ušetríte čas a peniaze a môžete sa sústrediť na to najdôležitejšie – rozvoj vášho podnikania. Využite aj vy portál Finleo na založenie svojej živnosti online.

Zdieľaj tento článok: